Loading..

Ustna higijena in paradontologija

Prvi korak do zdravega nasmeha:
ČISTI ZOBJE

Večina ljudi je prepričanih, da dobro skrbi za ustno higieno z vsakodnevnim ščetkanjem zob, a že pri prvem obisku ustnega higienika se prepričajo, da se motijo.

Ob obisku ustnega higienika boste izvedeli ali uporabljate primerne in dovolj kvalitetne pripomočke za vsakodnevno ustno higieno. Ustni higienik ob pregledu ugotovi, katera so tista mesta v našem zobovju, ki so idealna za zastajanje zobnih oblog in ostankov hrane. Taka mesta so kritična za razvoj zobne gnilobe in vnetja obzobnih tkiv. Z demonstracijo pravilne uporabe pripomočkov za čiščenje ustne votline, vas bo naučil temeljitega in natančnega čiščenja zob. Ustni higienik vam bo izmeril tudi prizadetost obzobnih tkiv (dlesni in kosti). To stori z merjenjem globine prizadete dlesni, z merjenjem količine plaka in prisotnostjo krvavitev ob posameznih merjenjih. Sledi profesionalno čiščenje zob, kar pomeni, da odstrani zobni kamen in jih spolira.

Tako očiščeni zobje so zelo gladki, na gladke zobe pa se zobne obloge težje oprimejo, zato je tako očiščene zobe tudi v domači kopalnici lažje čistiti. Pri pacientih s parodontalno boleznijo opravlja čiščenje žepkov med dlesnijo in zobom ter skrbi za pripravo pacientov pred napotitvijo na kirurški poseg (reženjsko operacijo). Ustni higienik lahko v sodelovanju z zobozdravnikom ali specialistom parodontologom upočasni napredovanje parodontalne bolezni. Primarna naloga ustnega higienika je, da vsakega posameznika spodbuja, da prevzame odgovornost za svoje oralno zdravje. 

Revolucionarno zdravljenje parodontitisa in periimplantitisa z Vector paro Pro!

Z Vector® Paro lahko popolnoma zaupate svojim čutom pri zdravljenju. To je zato, ker edinstveni odklon nihanja omogoča terapevtu natančno kontrolo njegovega zelo občutljivega dela, saj ultrazvočni instrumenti delujejo popolnoma brez neželenih vibracij. Že med postopkom obdelave je mogoče nadzorovati kakovost obdelane površine zaradi visoke stopnje občutljivosti na dotik. To omogoča linearno gibanje instrumenta. To pa zagotavlja delo brez tresljajev in omogoča upravljanje na dotik, primerljivo z diagnostično sondo. Ker se instrumenti premikajo vzporedno s površino korenine, se lahko Vector® Paro uporablja za klinično učinkovito in netravmatično zdravljenje.

ZDRAVLJENJE PERIIMPLANTITISA

Instrumenti za odpoklic / implantacijo Vector® so zasnovani posebej za to vrsto zdravljenja. Omogočajo zanesljivo in temeljito čiščenje površin implantata brez poškodb implantata. Pri zdravljenju periimplantitisa se lahko učinkovito uporabljajo instrumenti iz posebnih kompozitov, ojačanih z vlakni, kot tudi plastični instrumenti, izdelani posebej za obdelavo površin implantatov.

Za ohranjanje zdravja zobnih vsadkov in periimplantatnega mehkega tkiva je nujno potrebno redno in sistematično odstranjevanje bakterijskih usedlin in biofilma – tako kot pri preventivnem zdravljenju gingivitisa in parodontitisa. Implantati so obdani z bakterijskimi oblogami. Redno strokovno čiščenje je tu nujno. V nasprotnem primeru lahko pride do vnetnih sprememb na mehkem tkivu, ki v najslabšem primeru vodijo do izgube implantata.

Izpolnite spodnji vprašalnik in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name