Loading..

Estetsko zobozdravstvo

Do popolnega nasmeha
s Topsmile estetiko

Estetsko zobozdravstvo obsega izdelavo keramičnih prevlek, luske (vinire), inleje ali onleje, s katerimi nadomestimo manjkajočo zobno maso do popolne rekonstrukcije nasmeha. Z digital smile design-om izboljšamo izgled nasmeha. Za skeniranje uporabljamo 3 Shape tehnologijo in uporabljamo samo brezkovinsko keramiko.

LUSKE

Keramične luske so odlična rešitev za izboljšanje estetskega videza zob. Z njimi lahko spremenimo obliko in velikost zob, zapremo prevelik razmik med zobmi, popravimo okrnjenost in prikrijemo razbarvanja. Za zdravljenje sta potrebna najmanj dva obiska. Pred pričetkom zdravljenja skozi pogovor s pacientom postavimo diagnozo. Ob analiziranju slik, se dogovorimo o željeni velikosti in obliki zoba ter načrtujemo potek zdravljenja.

Ob naslednjem obisku pripravimo zobe za vgradnjo zobnih lusk, pri čemer se brusi minimalna površina zob, nanje pa nalepimo začasne krone. Ob zadnjem obisku se vgradijo v laboratoriju izdelane tanke luske, ki zaradi svoje transparentnosti dajejo povsem naraven videz.

S keramičnimi luskami lahko zelo hitro pridemo do lepega nasmeha!

Z njimi dosežemo izredno estetiko, za katero pa je v svetu vedno večji interes, imenovan kot Hollywood smile. Pri tem je izveden individualen pristop pri vsakem pacientu in vsak izdelek je popolnoma unikaten!

"NO PREP VINIRI"

Trenutni hit v svetu, poznan pod imenom ”no prep viniri”, revolucionarna sprememba nasmeha, BREZ BOLEČIN, BREZ ANESTEZIJE in BREZ BRUŠENJA ZOB!

No prep viniri so izdelani iz visoko kvalitetne keramične teksture, katera ima visoki sijaj, prosojnost in difuzijo barv in se popolnoma približajo naravnim strukturam barv. Na ta način zagotovi popolnoma primerno rekonstrukcijo na zobu.

INLAY/ONLAY

Inlay je visokokakovostna zalivka, ki je izdelana s posebno tehniko iz najbolj kakovostnih materialov uglednih proizvajalcev keramike. Uporablja se za rekonstrukcijo zob, ki imajo karies, včasih pa se uporablja tudi za odpravljanje manjših pomanjkljivosti, ki se vidijo z nasmehom. Uporablja se v primerih, ko poškodba zoba ni tako velika, da bi bilo potrebno namestiti krono in je zaradi čvrstosti materiala bolj trajna rešitev kot navadne kompozitne zalivke. Inlay se razlikuje od onlay-ja samo po velikosti zobne površine, ki se prekriva – inlay prekriva samo osrednji del zoba, medtem ko onlay prekriva del zoba, ki je v stiku z drugimi zobmi.

PREVLEKA

Prevleka vrača nasmeh ljudem! 

Ko so zobki preveč poškodovani ali močno prebarvani zaradi različnih faktorjev, potem je prevleka idealna rešitev. Je produkt timskega dela zobozdravnika in tehnika, od začetnega planiranja in dizajna nasmeha do izbire pravega materiala in barve. Končno obliko pa dobi iz pod rok našega tehnika.

Izdelane so iz porcelana visoke kvalitete in s svojo transparenco dosežejo naraven videz vsake prevleke.

Zobni mostički povezujejo krone v celoto in tako v celoti zgradijo zobni lok ter dodatno učvrstijo okoliške zobe. Nosilci mostička so lahko zobje ali vsadki. Zaradi ugodnega prenosa žvečilnih sil gre za zanesljivo rešitev, ki pacientu omogoča popolnoma naraven občutek.

Vrhunec dosežkov estetske stomatologije je prav gotovo brezkovinska keramika. Popolnoma posnema naravni zob, zaradi česar je idealna rešitev za estetsko cono. Značilnosti tega biokompatibilnega materiala sta visoka odpornost na zunanje dejavnike in čvrstost.

Cirkon je vrhunski material, ki ne vsebuje kovin, zaradi česar je transparenten in translucenten, kar daje pacientom zelo estetski videz in popolno naravnost. Zaradi trdosti je zelo odporen in je treba zbrusiti precej manjšo površino zoba. Biokompatibilnost materiala popolnoma odpravi možnost draženja okoliškega tkiva. Gre za najboljšo rešitev za doseganje visoke estetike in visoke čvrstosti.

Izpolnite spodnji vprašalnik in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name