Zobna protetika

Po zaslugi visokokakovostnih zahtev naše zobozdravnice, rešujemo najbolj zahtevne primere in uspešno opravljamo vse zahteve estetike, funkcionalnosti in fonacije.

MOBILNA PROTETIKA

V  primerih, kjer ni mogoče uporabljati fiksnih protetičnih nadomestkov je delna ali totalna proteza primerna rešitev.

Delna ali totalna proteza nadomesti vaše naravne zobe in da vašim licem in ustnicam podporo, da lahko uživate v zdravi hrani in se samozavestno smejite. Proteza je narejena iz akrilata ter je oblikovana tako, da je videti kot da imate naravne zobe in dlesni ter da se udobno nosi.

Izdelava zobne proteze

Zobne proteze vam naredimo v sodelovanju z zobotehničnim laboratorijem na podlagi več odtisov stanja v vaših ustih. Tip izbrane proteze določa koliko obiskov v ordinaciji potrebujete. Za delno protezo so navadno zadosti trije obiski, za totalno protezo pa je potrebno ordinacijo obiskati petkrat. Po prejetju proteze vas pokličemo še na kontrolo, kjer se prepričamo, da se vam proteza lepo prilega in da ste z njo zadovoljni.

Proteze v kombinaciji z implantati

Implantati so sodobna alternativa tako delnim kot polnim protezam oziroma se lahko uporabijo kot stabilizacija protez. Dajejo bolj gotov občutek, saj se proteze ne snemajo same od sebe. Kot nadomestilo delnim protezam na mesto manjkajočih zob vstavimo implantate ter nanje cementiramo porcelanske zobne prevleke.

Totalno oz. polno protezo pa z implantati lahko čvrsto pritrdimo. Predvsem se ta način uporablja v spodnji čeljusti, kjer se že z vstavitvijo dveh implantatov izredno izboljša kakovost nošenja proteze. Ta se med žvečenjem ne premika in ne snema.

KRONA

Pomembnost naše ordinacije je zavzemanje za to, da imajo prevleke pri izdelavi naraven videz in se zlijejo z vašim nasmehom tako, da nihče ne bo ugotovil, da jih sploh imate.

 

Krona je protetični nadomestek ki se uporablja ko vaš zob ni mogoče več oskrbeti s konzervativno metodo (plombico ali inlejem), vin am svetujemo, da je najboljša možnost izdelava prevleke s katero še lahko oskrbimo zob.

Po brušenju se vzame odtis iz visokokakovostnih materialov, ki omogočajo točno reprodukcijo strukture izbrušenih zobnih krnov in sluznice za izdelavo natančnega, naravnega in funkcionalnega protetičnega izdelka v laboratoriju. Medtem ko traja izdelava trajnega mostička, se lahko zobni krni zaščitijo z začasnimi kronami oziroma začasnim mostičkom.

Cirkonske krone

Cirkon je vrhunski material, ki ne vsebuje kovin, zaradi česar je transparenten in translucenten, kar daje pacientom zelo estetski videz in popolno naravnost. Zaradi trdosti je zelo odporen in je treba zbrusiti precej manjšo površino zoba. Biokompatibilnost materiala popolnoma odpravi možnost draženja okoliškega tkiva. Gre za najboljšo rešitev za doseganje visoke estetike in visoke čvrstosti.

Kovinsko keramične krone

Uporabljajo se že več let in je zanje značilna čvrstost. Njihova osnova je kovinska zlitina, ki je v celoti prekrita s slojem keramike. Laboratorij klinike DentalPro je opremljen z laserskim tiskalnikom 3D Sisma, ki pospešuje proces izdelave in omogoča digitalno izdelavo kovinskih delov, s katero dosežemo visoko kakovost in natančnost.

BREZKOVINSKA KERAMIKA

Vrhunec dosežkov estetske stomatologije je prav gotovo brezkovinska keramika. Popolnoma posnema naravni zob, zaradi česar je idealna rešitev za estetsko cono. Značilnosti tega biokompatibilnega materiala sta visoka odpornost na zunanje dejavnike in čvrstost.

V sodelovanju z našo tehniko Popdent in enim med največim strokovnjakom v celi Sloveniji poskušamo našim pacijentom zadovoljiti vse zahteve.

ZOBNI MOSTIČKI

Zobni mostički povezujejo krone v celoto in tako v celoti izgradijo zobni lok ter dodatno učvrstijo okoliške zobe. Kot nosilci mostička so lahko zobje ali vsadki. Zaradi ugodnega prenosa žvečilnih sil gre za zanesljivo rešitev, ki pacientu omogoča popolnoma naraven občutek.

Za perfektno opravljeno delo iz zobne protetike so zaslužni tehniki iz ekipe Popdent.

IZKAZNICA

Top Smile
Ivana Jelić s.p.
Zobozdravstvena dejavnost

DELOVNI ČAS
Ponedeljek / 16.00-20.00 
Torek / 08.00-16.00
Sreda / 08.00-12.00
Četrtek / 16.00-20.00
Petek / 16.00-20.00
Sobota / 09.00-14.00