Ustna higiena

Prvi korak do zdravega nasmeha:
ČISTI ZOBJE

Večina ljudi je prepričanih, da dobro skrbi za ustno higieno z vsakodnevnim ščetkanjem zob, a že pri prvem obisku ustnega higienika se prepričajo, da živijo v zmoti.

Ob obisku ustnega higienika boste izvedeli, ali uporabljate primerne in dovolj kvalitetne pripomočke za vsakodnevno ustno higieno. Ustni higienik ob pregledu ugotovi, katera so tista mesta v našem zobovju, ki so idealna za zastajanje zobnih oblog in ostankov hrane. Taka mesta so kritična za razvoj zobne gnilobe in vnetja obzobnih tkiv. Z demonstracijo pravilne uporabe pripomočkov za čiščenje ustne votline vas bo naučil temeljitega in natančnega čiščenja zob. Ustni higienik vam bo izmeril tudi prizadetost obzobnih tkiv (dlesni in kosti). To stori z merjenjem globine prizadete dlesni, z merjenjem količine plaka in prisotnostjo krvavitev ob posameznih merjenjih. Sledi profesionalno čiščenje zob, kar pomeni, da odstrani zobni kamen in jih spolira.

Tako očiščeni zobje so zelo gladki, na gladke zobe pa se zobne obloge težje oprimejo, zato je tako očiščene zobe tudi v domači kopalnici lažje čistiti. Pri pacientih s parodontalno boleznijo opravlja čiščenje žepkov med dlesnijo in zobom in skrbi za pripravo pacientov pred napotitvijo na kirurški poseg (reženjsko operacijo). Ustni higienik v sodelovanju z zobozdravnikom ali specialistom parodontologom lahko upočasni napredovanje parodontalne bolezni. Primarna naloga ustnega higienika je, da vsakega posameznika spodbuja, da prevzame odgovornost za svoje oralno zdravje.

IZKAZNICA

Top Smile
Ivana Jelić s.p.
Zobozdravstvena dejavnost

DELOVNI ČAS
Ponedeljek / 16.00-20.00 
Torek / 08.00-16.00
Sreda / 08.00-12.00
Četrtek / 16.00-20.00
Petek / 16.00-20.00
Sobota / 09.00-14.00