Oralna kirurgija

Veja dentalne medicine, ki zajema veliko število oralno-kirurških posegov, s katerimi odpravljamo težave in nepravilnosti v ustni votlini.

Vsi posegi oralne kirurgije so zaradi uporabe lokalne anestezije neboleči in je okrevanje hitro.

Oralna kirurgija je veja dentalne medicine, ki zajema veliko število oralno-kirurških operacij, s katerimi odpravljamo težave in nepravilnosti v ustni votlini. Med posege v oralni kirurgiji sodijo enostavnejši posegi, kot so ekstrakcija zob, alveotomija (odstranitev impaktiranih in retiniranih modrostnih zob, ki jih ni mogoče odstraniti na navaden način) in apikotomija (odstranitev vrha zobne korenine z okoliškim vnetim tkivom) ter tudi bolj zapleteni posegi, kot sta dvigovanje sinusov ter vodenje regeneracije trdih in mehkih tkiv (nadgradnja kosti, rekonstrukcija dlesni).

Predprotetična oralna kirurgija je rešitev tako za pripravo estetsko boljšega videza zobnega tkiva okoli bodočega protetičnega izdelka kot tudi za pripravo vgradnje vsadka. Z izgubo zob se volumen kosti zmanjšuje in je včasih treba pred vgradnjo vsadkov na idealno pozicijo rekonstruirati kostni volumen.

Na kliniki Top Smile uporabljamo biomaterial za vodeno tkivno regeneracijo kosti. Povečanje kosti je postopek uporabe biokompatibilnih kostnih pripravkov za povečanje kostnega volumna.

Vsi posegi oralne kirurgije so zaradi uporabe lokalne anestezije neboleči in je okrevanje hitro.

Z dolgoletnimi izkušnjami in neprekinjenim izobraževanjem zagotavljamo manj invazivne posege od tradicionalnih in klasičnih metod s hitrejšim ter varnejšim celjenjem.

IZKAZNICA

Top Smile
Ivana Jelić s.p.
Zobozdravstvena dejavnost

DELOVNI ČAS
Ponedeljek / 16.00-20.00 
Torek / 08.00-16.00
Sreda / 08.00-12.00
Četrtek / 16.00-20.00
Petek / 16.00-20.00
Sobota / 09.00-14.00