Mezoterapija

Mezoterapija je povsem naravna in izredno učinkovita metoda za pomlajevanje kože na obrazu, rokah, vratu in dekolteju. Spodbuja nastanek kolagena, obnavlja celice, gladi površinske gube, koža se regenerira, navlaži in postane elastična.

 

 

Uporaba mezoterapije

Mezoterapija je enostaven, varen in razmeroma neboleč postopek, primeren za moške in ženske vseh starosti. S staranjem kože se namreč zmanjša njena prekrvavitev, zaradi česar je oslabljena oskrba s kisikom in hranili, kar onemogoča telesu izločanje toksinov. Zaradi tega se pojavijo znaki prezgodnjega staranja in nezdrav, utrujen videz. Mezoterapija je uspešna pri naslednjih težavah:

  • utrujen izgled kože,
  • izguba tona in sijaja,
  • gube in ohlapnost,
  • škodljive posledice izpostavljenosti soncu.

 

Kako poteka poseg?

Zelo pomembno je, da poseg izvaja izkušen in zato primerno izobražen specialist, ki vam bo svetoval o najbolj primerni metodi, zato vas vabimo, da se naročite na pregled v ambulanti. Kontakt >>

Mezoterapija je neinvaziven postopek, pri katerem s pomočjo izredno tanke iglice vbrizgamo zdravilno učinkovino npr. hialuronsko kislino, vitamine, aminokisline, antioksidante v tisti sloj kože, kjer jih primanjkuje.

Po postopku pacienti pravijo, da njihova koža izgleda napeta, spočita in sijoča.

Poseg ni boleč, ocenjuje se ga kot občutek manjšega neugodja. V primeru večje bolečine se lahko uporabi lokalna anestezija, ki pa se ob prvem obisku ne priporoča, saj pacienti običajno ugotovijo, da ni potrebna.

 

Koliko časa so vidni učinki?

Za doseganje optimalnega uspeha je potrebno terapijo večkrat ponoviti. Priporoča se 5 – 7 postopkov, po tem pa dvakrat na vsake pol leta.

 

Stranski učinki

Če je mezoterapija izvedena pod vodstvom izkušenega strokovnjaka, so stranski učinki minimalni in nenevarni. Lahko se pojavijo naslednje neprijetnosti, ki pa praviloma po nekaj dneh izzvenijo:

– pekoč občutek takoj po postopku,

– začasna otopelost nekaterih področij,

– modrice ali otekline na mestih injiciranja,

– začasna sprememba barve kože.

Mezoterapija lahko za doseg optimalnih rezultatov kombiniramo z ostalimi metodami in postopki pomlajevanja.

V primeru kakršnih koli težav vam priskočimo na pomoč in tudi po posegu ostajamo na voljo za posvet.