Loading..

Implantologija

Implantologija je veja dentalne medicine,
ki se ukvarja z vgradnjo vsadkov.

Pri implantologiji lahko nadometimo en ali več zobov. Za dosego visoke estetike uporabljamo najboljše implantante. Pred posegom naredimo skrbno analizo z digitalnimi programi.

Vsadek

Vsadek je titanski vijak izdelan iz biokompatibilnega materiala, ki se kirurško vgradi v kost in predstavlja bazo za nadomestni zob, ki je izdelan iz visokokakovostnih materialov. Vsadek po vgradnji pomaga pri ohranjanju kosti in stimulira okoliško kost, da na ta način ne pride do resorpcije kosti, ki se sicer pojavlja po izgubi zoba. 

Z njimi je mogoče nadomestiti posamezne manjkajoče zobe, več zob, povezanih v most, ali pa služijo za pritrditev ter stabilizacijo celotne proteze.

Sam postopek vgradnje vsadka je za pacienta neboleč in varen ter se izvaja v lokalni anesteziji v enem obisku. Po vgradnji je potreben določen čas okrevanja (3-6 mesecev), da bi bila osteointegracija uspešna in bi pacient lahko nadaljeval s protetičnim delom obravnave. V tem času lahko zob začasno nadomestimo. Sodelovanje pacienta je bistvenega pomena, saj je dobra higiena temelj uspešnega in dolgotrajnega protetičnega dela na vsadkih.

Prednosti vsadkov

Varna in zanesljiva rešitev, ki obstaja že več kot 50 let in jo za izboljšanje kakovosti življenja izbere veliko število pacientov. V ustreznih in kakovostnih pogojih ter z odlično higieno lahko vsadki trajajo celo življenje.

POMEMBNO JE VEDETI

Po koncu posega bo pacient prejel implantološko knjižico, ki velja kot garancija in vsebuje podatke o vrsti vsadka, dimenziji, serijski številki in datumu vgradnje.

Potek/načrt tretmaja

Pred vgradnjo zobnega vsadka se opravi podrobna analiza primera, potem, ko opravimo 3D-diagnostiko z najsodobnejšo napravo CT, znamke Vatech, ki omogoča vpogled v stanje kostnega tkiva, kar je potrebno za vgradnjo vsadka. Na podlagi analize se določata individualni načrt terapije, ki seznani pacienta s trajanjem terapije in se mu predstavi finančni načrt.

Kako poteka vstavitev

Od odstranitve zoba do vstavitve implantata mora običajno preteči 6-8 tednov. Poseg opravimo v lokalni anesteziji.

Z majhnim kirurškim rezom si prikažemo mesto kosti, kjer bomo vstavili implantat. S posebnimi instrumenti in svedri v kost izvrtamo ležišče, v katerega vstavimo implantat. Sluznico na koncu zapremo s šivi.

Kadar je kosti premalo, običajno le-to dogradimo. Večji kostni defekti pa zahtevajo predhoden kirurški poseg. Šive odstranimo čez en teden.

V večini primerov v implantat vstavimo oblikovalec dlesni takoj, kadar pa to ni mogoče, ta poseg opravimo po dveh do treh mesecih.

Potek celjenja

Po posegu se običajno pojavi blaga oteklina, ki je odvisna od obsežnosti posega. Predvidoma je največja tretji dan in po enem tednu izzveni. Temu se redkeje pridruži tudi podkožni hematom. Zmerna bolečina je običajno prisotna 2 do 3 dni. Omilimo jo lahko z običajnimi protibolečinskimi zdravili, ki jih dobite pri nas po posegu.

Oskrba z implantati je pogosto sestavljena iz več posegov, zato najprej napravimo pregled in načrt zdravljenja, takrat vas tudi seznanimo s ceno posega.

Nemški vsadki Straumann

Straumann je vodilno švicarsko podjetje v proizvodnji implantatov in osteogenetskih nadomestkov na svetu.

Linijo izdelkov sestavlja vrhunska zobna protetika, kot so zobni implantati, zobne krone in mostovi, prav tako pa tudi protetične nadgradnje (suprastrukture), ki povezujejo novi zob z implantatom.

Straumann prav tako izdeluje tudi natančne visokokakovostne medicinske pripomočke in orodja, ki se uporabljajo pri stomatoloških posegih, da bi zagotovili najboljše kirurške, restorativne in regeneracijske rešitve v segmentu dentalne medicine.

Zakaj Straumann?

  • Trajna kakovost in varnost izdelka
  • Izdelki so plod znanstveno raziskovalnega dela več kot 20 let.
  • Velika izbira implantatov (SP, BL, SLA, SLActive, Roxolid) in ustreznih protetičnih delov.
  • Kontrolirana proizvodnja
  • Mikroprocesorko spremljanje proizvodnje in natančnost izdelave delov.
  • Biološka kompatibilnost delov
  • Kirurško-protetične rešitve
  • Izdelki so oblikovani za brezhibno in enostavno uporabi pri vseh kirurško-protetičnih rešitvah

Straumann zobni implantati so izdelani iz titana in titanskih zlitin, ki se odlikujejo po veliki trdnosti, majhni teži in izredni odpornosti na korozijo, kar je prispevalo k široki in raznovrstni uporabi pri visoko zahtevnih restorativnih medicinskih posegih.

Ob vseh navedenih lastnostih izvrstnosti, so Straumann implantati znani tudi po visoki kompatibilnosti titanskih implantatov, zaradi katerih pri implantološki terapiji veliko hitreje pride do oseointegracije ali zraščanja implantata s kostjo okoli njega.

Vsak Straumann implantat nosi garancijo na material, zagotavlja odsotnost kakršnih koli defektov materiala ali lomljenja, in s takšnim ciljem ima vsak Straumann implantat edinstveno serijsko številko.

Zobni vsadek Osstem Hiossen

Vsadki Osstem Hiossen so namenjeni dolgotrajnemu zadovoljstvu pacientov, ki si želijo zanesljivo rešitev za vsadke po ugodni ceni in hkrati izjemno kakovost.

URADNO NAJBOLJ PRODAJANI IMPLANTATI NA SVETU!

ALL ON 4 / ALL ON 6

INOVATIVNA IN VARNA TEHNIKA
NADOMEŠČANJA ZOB

S KONCEPTOM ALL-ON-FOUR JE SODOBNA STOMATOLOGIJA NAREDILA KORAK V SMERI REŠEVANJA PROBLEMA POPOLNE BREZZOBOSTI. ALL-ON-FOUR JE IDEALNA REŠITEV ZA POPOLNO BREZZOBOST IN SE LAHKO UPORABI PRI OBEH ČELJUSTIH.

PREDNOSTI

Poseg je enostaven in hiter, v samo enem dnevu pa bo vašemu obrazu ta sodobna tehnika pod strokovnim vodstvom kirurga podarila nasmeh, ki ste si ga želeli. To je dolgotrajna rešitev, ki ima prednost, ker temelji na principu vijačnih vezi, kar omogoča brezhibno intervencijo v primeru potrebe po popravilu brez poškodb. Pacientom omogočamo popolno funkcionalnost ugriza z odličnimi estetskimi rezultati v samo enem obisku!

POTEK TRETMAJA

Kakovostna diagnostika določa idealne položaje za vgradnjo štirih vsadkov, na katere se z vijačno vezjo takoj pričvrsti protetični nadomestek. Sam poseg je minimalno invaziven, okrevanje je hitro, izdelek pa ima takojšnjo funkcijo in pacient lahko začne takoj jesti.

Ob prvem obisku vam bomo priporočali najprimernejšo terapijo, pri čemer bomo upoštevali vaše potrebe z namenom povrnitve nasmeha na vaš obraz.

Ena izmed metod, s katero se dosežeta funkcionalnost in estetika v zelo kratkem času, je znana kot All on 6. Podobna je tehniki All on 4, vendar se pri tej metodi namesto vgradnje štirih vsadkov namesti šest vsadkov, s čimer je izdelek stabilnejši in dolgotrajnejši.

Pacient je med samim posegom popolnoma priseben, vendar bolečine ne čuti ker se delo izvaja popolno brez bolečin. Postopek vsaditve traja od 30-60 minut, odvisno od same postavitve ter števila implantatov. Po postopku je priporočeno, da se mesto posega hladi z obkladki, po potrebi se zaužije tudi analgetik. Redko se lahko pojavijo tudi podplutbe, po večini pa so pacienti zmožni opravil že dan ali dva po posegu.

Izpolnite spodnji vprašalnik in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name