Implantologija

Implantologija je veja dentalne medicine, ki se ukvarja z vgradnjo vsadkov

 

SISTEMI VSADKOV S TRIDESETLETNO TRADICIJO

 

VSADEK KOT NAJBOLJŠA REŠITEV

Vsadek je titanski vijak izdelan iz biokompatibilnega materiala, ki se kirurško vgradi v kost in predstavlja bazo za nadomestni zob, ki je izdelan iz visokokakovostnih materialov. Vsadek po vgradnji pomaga pri ohranjanju kosti in stimulira okoliško kost, da na ta način ne pride do resorpcije kosti, ki se sicer pojavlja po izgubi zoba. Sam postopek vgradnje vsadka je za pacienta neboleč in varen ter se izvaja v lokalni anesteziji v enem obisku. Po vgradnji je potreben določen čas okrevanja, da bi bila osteointegracija uspešna in bi pacient lahko nadaljeval s protetičnim delom obravnave. V tem času lahko zob začasno nadomestimo. Sodelovanje pacienta je bistvenega pomena, saj je dobra higiena temelj uspešnega in dolgotrajnega protetičnega dela na vsadkih.

 

POTEK/NAČRT TRETMAJA

Pred vgradnjo zobnega vsadka se opravi podrobna analiza primera, potem ko bodo opravili 3D-diagnostiko z najsodobnejšo napravo CT, znamke Vatech, ki omogoča vpogled v stanje kostnega tkiva, kar je potrebno za vgradnjo vsadka. Na podlagi analize se določata individualni načrt terapije, ki seznani pacienta s trajanjem terapije in se mu predstavi finančni načrt.

 

PREDNOSTI VSADKOV

Varna in zanesljiva rešitev, ki obstaja že več kot 50 let in jo za izboljšanje kakovosti življenja izbere veliko število pacientov. V ustreznih in kakovostnih pogojih ter z odlično higieno lahko vsadki trajajo celo življenje.

POMEMBNO JE VEDETI

Po koncu posega bo pacient prejel implantološko knjižico, ki velja kot garancija in vsebuje podatke o vrsti vsadka, dimenziji, serijski številki in datumu vgradnje.

Za vas smo izbrali tri sisteme vsadkov izjemne kakovosti: nemški Ankylos, Straumann in Osstem Hiossen

 

Izkušnje in znanje naših kirurgov so garancija kompetence in vrhunskih rezultatov.

Zobni vsadek Straumann

Straumann je vodilno švicarsko podjetje v proizvodnji implantatov in osteogenetskih nadomestkov na svetu.

Linijo izdelkov sestavlja vrhunska zobna protetika, kot so zobni implantati, zobne krone in mostovi, prav tako pa tudi protetične nadgradnje (suprastrukture), ki povezujejo novi zob z implantatom.

Straumann prav tako izdeluje tudi natančne visokokakovostne medicinske pripomočke in orodja, ki se uporabljajo pri stomatoloških posegih, da bi zagotovili najboljše kirurške, restorativne in regeneracijske rešitve v segmentu dentalne medicine.

Zakaj Straumann?

  • Trajna kakovost in varnost izdelka
  • Izdelki so plod znanstveno raziskovalnega dela več kot 20 let.
  • Velika izbira implantatov (SP, BL, SLA, SLActive, Roxolid) in ustreznih protetičnih delov.
  • Kontrolirana proizvodnja
  • Mikroprocesorko spremljanje proizvodnje in natančnost izdelave delov.
  • Biološka kompatibilnost delov
  • Kirurško-protetične rešitve
  • Izdelki so oblikovani za brezhibno in enostavno uporabi pri vseh kirurško-protetičnih rešitvah

Straumann zobni implantati si izdelani iz titana in titanskih zlitin, ki se odlikujejo po veliki trdnosti, majhni teži in izredni odpornosti na korozijo, kar je prispevalo k široki in raznovrstni uporabi pri visoko zahtevnih restorativnih medicinskih posegih.

Ob vseh navedenih lastnostih izvrstnosti, Straumann implantati so znani tudi po visoki kompatibilnosti titanskih implantatov, zaradi katerih pri implantološki terapiji veliko hitreje pride do oseointegracije ali zraščanja implantata s kostjo okoli njega.

Vsak Straumann implantat nosi garancijo na material, zagotavlja odsotnost kakršnih koli defektov materiala ali lomljenja, in s takšnim ciljem vsak Straumann implantat ima edinstveno serijsko številko.

Zobni vsadek Ankylos

Z izbiro vsadkov Ankylos si lahko privoščite najboljše, kar je trenutno na tržišču!

Sistem vsadkov Ankylos obstaja na tržišču že več kot 30 let. Njegovo trajnost in kakovost podpirajo številne klinične študije. Gre za nemški izdelek, ki ponuja vrhunske rešitve v dentalni medicini. Zaradi vseh teh razlogov vam s ponosom priporočamo vgradnjo zobnih vsadkov Ankylos v našem centru Top Smile..

TRAJNA GARANCIJA IN IZJEMNA ZANESLJIVOST

Garancija na vsadke Ankylos, ki se vgradijo na kliniki Top Smile, je vseživljenjska. Da bo delo na vsadkih dolgotrajno, posvečamo veliko pozornosti edukaciji. Po koncu tretmaja vam bodo naši zobozdravniki dali podrobna navodila za vzdrževanje zobne in ustne higiene.

Zobni vsadek Osstem Hiossen

Vsadki Osstem Hiossen so namenjeni dolgotrajnemu zadovoljstvu pacientov, ki si želijo zanesljivo rešitev za vsadke po ugodni ceni in hkrati izjemno kakovost.

URADNO NAJBOLJ PRODAJANI IMPLANTATI NA SVETU!

IZKAZNICA

Top Smile
Ivana Jelić s.p.
Zobozdravstvena dejavnost

DELOVNI ČAS
Ponedeljek / 16.00-20.00 
Torek / 08.00-16.00
Sreda / 08.00-12.00
Četrtek / 16.00-20.00
Petek / 16.00-20.00
Sobota / 09.00-14.00